Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Intro til Randonee for letøvede til øvede skiløbere

11. januar 2020-9:00 - 17. januar 2020-12:00

6999kr

Kurset henvender sig til dig, som er en habil skiløber på pisterne, men som drømmer om at komme væk fra liften og pisternes trængsel og ud i off pisten. Du behøver ikke være ekspert, men for at få godt udbytte skal du kunne klare dig fint ned af alle pister i al slags føre.
På kurset vil du din underviser være en af Danmarks dygtigste offpiste skiløbere Martin Schøber. Efter mange sæsoner i St. Anton am Arlberg er han nu flyttet til Sogndal i Norge. Martin vandt DM i freeride i 2013 og har mange års erfaring med randonnee skiløb, ski-undervisning og lavinesikkerhed.
På kurset vil du lære at færdes trygt i fjeldterræn om vinteren. Der vil være praktisk undervisning i brug af det essentielle lavineudstyr; bipper,  sonde og skovl.
Du lærer at læse terrænet både hjemme i stuen og praktisk ude i felten, både i forhold til at gå op på ski og stå ned igen.
Martin har desuden deltaget i en række skimo-konkurrencer og vil fortælle om denne “vinterens trailløb” og give gode tips til det særlige udstyr, som bruges her.
Vi bor i en hytte og alle deltagere skal deltage i madlavning, oprydning med mere, hvilket er med til ryste os sammen og holde prisen nede.

Programmet for ugen ser således ud og der tages naturligvis forbehold for vejr- og sneforhold.

Lørdag (a)
Ankomst dag
Alt efter ankomst tidspunkt bliver der mulighed for at teste skiene en smule af i nærområdet.

Søndag
(m/f/a)
Vi vil komme på plads, og lave en kort introduktion til udstyr og forsøge at gå lidt rundt med skiene i nærheden af hytte og skiområdet. Og bruge tiden til at blive bekendt med lavineudstyr og søgning. Vi får slået de første offpiste sving og sikkert taget de første styrt.
Aftenen benytter vil der være et teoretisk oplæg omkring lavinesikkerhed.

Mandag (m/f/a)
Første dag med skitour. Vi vil gå en eller flere nemme ture i nærområdet. Der vil være fokus på teknik til opstigningen, og praktisk anvendelse af lavinesikkerhed på planlægning af tur på fjeldet.
Martin deler ud af skitouring historier og er der stemning for det vil han også gerne dele ud af sin erfaring med skimo-konkurrencer, som er vinterens trailløb.

Tirsdag (m/f/a)
Skitouring hvor vi vil bevæge os længere væk hjemmefra og opsøge lidt stejlere terræn. Der vil være fokus på god skiteknik for sikre nedfarter og sving i alle typer sne. Aftenen er der, efter et lille oplæg omkring planlægning af tur i stuen, også tid til afslapning, spil og hygge.

Onsdag (m/f/a)
En lidt roligere dag med et friere program, hvor vi går skitouring hvis folk har lyst. Der er også mulighed for at købe dagsbillet til skiområdet for at køre lidt mere på ski. Martin vil tage med og give instruktion. Om aftenen vil der være mulighed for at gå en aftentur på ski med Martin. Husk pandelampe!

Torsdag (m/f/a)
Den store skitouring tur til Molden. Luster områdets mest populære skitop skal bestiges og forhåbentlig belønnes vi med helt fantastisk udsigt. Når vi har nydt udsigten længe nok er det tid til at trække vores smukke spor ned igennem nogle af de uberørte nedkørsler, som Martin helt sikkert finder til os. Det vil være en lang dag med skitouring – men det er fedt skiløb og bare du har en Kvik Lunsj eller to med – så går det nok!

Fredag (m/f/)
Kort dag med afgang om eftermiddagen. Hvis man har lyst til at stå på ski om morgenen er der mulighed for det.
Ellers er der afgang med bus fra Sogn Skisenter via Sogndal til Oslo. Fra Oslo er der natbus til København med ankomst lørdag morgen – alt efter hvordan man får organiseret sin tranport.

Tilmelding direkte til trailtoursdk@gmail.com

Prisen er inkl:
Ophold i hytte
Forplejning som i program m for morgenmad, f for frokost og a for aftensmad (undtaget snacks til dagen og aftenen)
Skiinstruktion i off-piste kørsel af en af Danmarks mest kompetente off-piste skiløbere
Praktisk kursus i sikkerhed ved Randonee / Skitouring
2 foredrag i løbet af ugen
Teori omkring planlægning af sikker færdsel og tur på fjeldet

Der er et begrænset antal pladser til turen, både for at holde sikkerheden i orden, men også for at sikre at alle får et ordentligt udbytte af turen og Martins personlige skiinstruktioner.

Turen inkl. ikke ski, skind, bipper, skovl og sonde – men vi er behjælpelig med leje af dette og kan rådgive omkring køb af dette. For tro os – når du først har været med os på skirandonne – så har du ikke lyst til andet.
Turen arrangeres ikke med transport – men der er gode busforbindelser til Sogndal fra København over Oslo.
Fra Jylland kan man enten tage turen over KBH – eller tage med færgen til Oslo, som passer fint med busforbindelserne.
Vi er behjælpelige med at koordinere samkørsel og vil opfordre til samkørsel, hvis muligt.
Vi sørger for at hente jer ved bussen.

Detaljer

Start:
11. januar 2020-9:00
Slut:
17. januar 2020-12:00
Pris:
6999kr
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Sogndal
Sogndal, Norway

Arrangør

Trailtours.dk